//bootstrap 4 courusel
Еvents
5
Јул
2023

Потписивање Меморандума о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији

Имамо част да најавимо да су Технички факултет у Новом Саду и Академија техничких и уметничких струковних студија Београд званично постали део Меморандума о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији. Ова два угледна образовна института су доказала своју посвећеност унапређењу знања и стручности у железничкој индустрији, а њихово укључивање у ову ексклузивну заједницу свакако ће допринети заједничком напретку сектора железнице.
Технички факултет у Новом Саду већ дуго је препознат као водећа образовна институција у области инжењерства и технологије. Са богатом историјом која датира од оснивања 1960. године, Факултет се континуирано развијао како би задовољио промењиве потребе индустрије. Његови реномирани чланови факултета и савремена инфраструктура пружају идеално окружење за истраживање и развој у области железничког инжењерства.
Придруживањем Меморандуму о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији, Технички факултет у Новом Саду потврђује своју посвећеност подстицању сарадње између академске заједнице и индустрије. Експертиза институције у областима као што су железнички системи, дизајн инфраструктуре и планирање транспорта ће значајно допринети напретку у технологији, безбедности и одрживости железничког сектора.
Академија техничких и уметничких струковних студија Београд је још једна истакнута институција која је постала неизоставан део Меморандума о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији. Препозната по изврсности у професионалном образовању, академија нуди широк спектар програма који комбинују техничко знање са уметничком креативношћу. Овај јединствени приступ омогућава студентима да истражују иновативна решења за различите изазове у железничкој индустрији.
Укључивање Академије техничких и уметничких примењених наука Београд у Меморандум о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији додатно јача интердисциплинарни приступ заједнице. Експертиза академије у областима као што су дизајнирање кроз размишљање, инжењерство усмерено на корисника и естетика, сигурно ће допринети унапређењу корисничког искуства, креирању визуелно привлачне железничке инфраструктуре и подстицању одрживих пракси у железничком дизајну.
Са додатком Техничког факултета у Новом Саду и Академије техничких и уметничких примењених наука Београд, Меморандум о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији проширује своју базу знања и јача своју сарадничку мрежу. Заједница сада укључује разноврстан спектар академских институција, лидера индустрије и стручњака из целог света, који сви заједно раде на подстицању иновација, истраживања и изврсности у железничком сектору.
Генерални секретаријат Транспортне заједнице са одушевљењем приветства ове две угледне институције и с нестрпљењем очекује изванредна достигнућа и напредак који ће произаћи из њиховог учешћа у овој напредној заједници. Заједно ћемо наставити обликовати будућност железничког транспорта и инспирисати следећу генерацију професионалаца у овој области.

4
Април
2023

Дан студената

Говор студенткиње на свечаности поводом обележавања Дана студената.

26
Децембар
2022

Студенти завршне године основних струковних студија студијског програма Геодезија-Геоматика Одсека Високе грађевинско-геодетске школе реализовали су наставну посету на Одсеку Висока школа електротехнике и рачунарства. Циљ наставне посете је био упознавање студената са технологијом виртуалне реалности - Virtual Reality (VR) и сагледавање могућности њене примене у приказу простора. Наставна посета је реализована у "виртуалној учионици" где је асистент Никола Станчић упознао студенте са могућностима VR технологије, чиме су знања и искуства студената у овој области значајно унапређена. Осим проширивања знања студената, овакве посете су добра прилика за размену знања и искустава наставника из различитих научних области, што ће у великој мери допринети подизању квалитета наставног процеса. Наставна посета је одличан пример сарадње институција унутар Академије техничко-уметничких струковних студија.

7
Јул
2022

Представници Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) посетили су седиште Академије техничко-уметничких струковних студија Београд (АТУСС). Том приликом, председница АТУСС-a, др Вера Петровић, проф.с.с је пожелела добродошлицу господину Драгану Пејовићу, директору РАТЕЛА. Потписан је Уговор о пословно - техничкој сарадњи ове две институције. Захваљујући успостављеној сарадњи, Студенти са основних и мастер студија Одсека Висока школа електротехнике и рачунарства, Одсека Висока школа за информационе и комуникационе технологије и Одсека Висока железничка школа, који се налазе у саставу АТУСС-a, моћи ће да део своје наставе као и часове стручне праксе обаве у РАТЕЛ-у, а све са циљем стицања практичних и искуствених знања и вештина у складу са профилом студија које похађају.

13
Мај
2022

IQOS We Together

Са задовољством вас обавештавамо да ће се у петак, 13.5.2022. у 21 час, одржати финале конкурса за младе дизајнере „IQOS We Together” у оквиру Belgrade Fashion Week-а, у Биоскопу Балкан. На ревији финалиста конкурса учествоваће и наши студенти и бивши студенти студијског програма Дизајн текстила и одеће, Одсека Висока текстилна школа за дизајн, технологију и менаџмент Академије техничко-уметничких струковних студија Београд. У жирију ће се наћи и наша асистенткиња и модна креаторка Соња Јоцић, поред истакнутих имена у свету моде као што су Ненад Радујевић, Ашок Мурти, Тијана Павлов и Ана Остојић.

10
Мај
2022

Belgrade Fashion Week

Са задовољством вас обавештавамо да ће се у уторак, 10.5.2022. у 19.30 часова, у оквиру Belgrade Fashion Week-а, у Биоскопу Балкан одржати тематска групна ревија признатих и познатих модних дизајнера под називом „Који је твој поглед на свет?”. На ревији ће своје моделе приказати Соња Јоцић – модна креаторка и асистент на Одсеку Висока текстилна школа за дизајн, технологију и менаџмент Академије техничко-уметничких струковних студија Београд, као и Драгана Огњеновић, Лили Таилор, Светлана Јаћовић и СестреС. Ревија „Који је твој поглед на свет?” је друштвено одговорни пројекат посвећен превенцији у Офталмологији, а дизајнери ће представити по два модела на визуелно различите начине – монохроматски и у различитим бојама, и на тај начин симболично истаћи значај ове теме.

May
28,
2021

Signing the Agreement on Dual Education

Agreement on dual education was signed between the Academy of Technical and Art Applied Studies Belgrade (ATUSS) and the Post Office of Serbia.

Realized student mobility >>>

Student Mobility Guide

ERASMUS Charter for higher education 2021-2027

Announcements
Модели вредновања државне матуре
Моделе вредновања државне матуре по Одсецима можете погледати на следећим линковима
КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У ПРВОМ УПИСНОМ РОКУ ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ - ДРУГИ УПИСНО РОК

Објављена је коначна ранг листа кндидата формирана на основу бодовања кандидата на основу резултата постигнутих на претходном нивоу студија за упис у прву годину мастер струковних студија за школску 2023/2024. годину у другом уписном року, листу можете погледати ОВДЕ>>>.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ - ТРЕЋИ УПИСНИ РОК

Објављена је коначна ранг листа кндидата формирана на основу успеха у средној школи и бодова остварених на пријемном испиту за упис у прву годину основних струковних студија за школску 2023/2024. годину у трећем уписном року, листу можете погледати ОВДЕ>>>.

Резултати пријаве на конкурс за учешће на јесеној школи Tech у Марибору (Запослени)

Резултате пријаве на конкурс за учешће на јесеној школи Tech у Марибору (Запослени) можете погледати ОВДЕ.

Резултати пријаве на конкурс за мобилност једног запосленог по пројекту КА131 2021

Резултати пријаве на конкурс за мобилност једног запосленог по пројекту КА131 2021 можете погледати ОВДЕ.

Одлука о одобреној пракси за студенте АТУСС-а за ЕРАСМУС КА131 одлазне мобилности

На интерни јавни позив за студенте АТУСС-а за ЕРАСМУС КА131 одлазне мобилности, по пројекту из 2022 године, за одлазак на праксу на партнерску ВШИ АЦАДЕМИА у Марибору пристигле су две пријаве. Одлуку о одобравању студентске мобилнсти можете погледати ОВДЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА КА131 МОБИЛНОСТИ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд (АТУСС) расписује јединствени позив за пријаву кандидата из редова запослених за Еразмус+ одлазне мобилности према Еразмус+ програмским земљама. У категорију Еразмус+ програмских земаља спадају све земље Европске Уније, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Северна Македонија, Турска и Србија.

  • ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА: 13.септембра – до попуне 1 слободног места
  • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: до попуне
  • ПРИЈАВЕ ПРЕДАТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ КООРДИНАТОРУ ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ АТУСС-а НА СЛЕДЕЋУ АДРЕСУ: mobilnost@atuss.edu.rs, са назнаком у наслову мејла да је у питању пријава за КА1 мобилност.

Детаљне инфомације о процесу пријављивања можете погледати ОВДЕ >>>.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

Објављена је коначна ранг листа кндидата формирана на основу успеха у средној школи и бодова остварених на пријемном испиту за упис у прву годину основних струковних студија за школску 2023/2024. годину у другом уписном року, листу можете погледати ОВДЕ>>>.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА КА131 МОБИЛНОСТИ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд (АТУСС) расписује јединствени позив за пријаву кандидата за Еразмус+ одлазне мобилности према Еразмус+ програмским земљама. У категорију Еразмус+ програмских земаља спадају све земље Европске Уније, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Северна Македонија, Турска и Србија.

  • ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА: 11.септембра – до попуне места
  • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: до попуне места
  • ПРИЈАВЕ ПРЕДАТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ КООРДИНАТОРУ ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ АТУСС-а НА СЛЕДЕЋУ АДРЕСУ: mobilnost@atuss.edu.rs, са назнаком у наслову мејла да је у питању пријава за КА1 мобилност.

На располагању је још 11 места по пројекту КА131 из 2022. године ради одласка на праксу. Јавни позив је намењен студентима свих одсека.

Детаљне инфомације о процесу пријављивања можете погледати ОВДЕ >>>.

Одобрене мобилности за студенте АТУСС-а за ERASMUS KA131 одлазне мобилности

На интерни јавни позив за студенте АТУСС-а за ERASMUS KA131 одлазне мобилности, по пројекту из 2022 године који је трајао од 06. јула до 01. септембра 2023. године, пријавила се једна студенткиња са Одсека ВИШЕР. Детаљнији извештај можете погледати ОВДЕ.

Резултати пријаве на конкурс за учешће на јесењој школи AUTUMN TECH SCHOOL у Марибору

Резултати пријаве на конкурс за учешће на јесењој школи AUTUMN TECH SCHOOL у Марибору можете погледати ОВДЕ.

Одлука о расписивању допунских избора нових чланова студенстког парламента

Одлуку о расписивању допунских избора нових чланова студенстког парламента можете погледати ОВДЕ.

ИНТЕРНИ КОНКУРС ЗА ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА АКАДЕМИЈЕ ТЕХНИЧКО-УМЕТНИЧКИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА БЕОГРАД

Интерни конкурс за избор Председника Академије техничко-уметничких струковних студија Београд можете погледати ОВДЕ.

ОДЛУКА О ПОКРЕТАЊУ ПОСТУПКА ЗА ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА АКАДЕМИЈЕ ТЕХНИЧКО-УМЕТНИЧКИХ СТУДИЈА БЕОГРАД

Одлуку о покретању поступка за избор председника Академије техничко-уметничких струковних студија Београд ОВДЕ.

KОНKУРС ЗА ОДЛАЗНУ МОБИЛНОСТИ ЈЕДНОГ СТУДЕНТА АТУСС-а НА ПРАKСУ У СЛОВЕНИЈУ НА АЦАДЕМИЈУ - ВИШУ ШKОЛУ ИЗ МАРИБОРА

Отворен је конкурс за одлазак једног студента АТУСС-а на двомесечну праксу у Словенију (Марибор, Виша школа ACADEMIA) за праксу у њиховом департменту за међународну сарадњу. Текст конкурса и услове можете наћи на линку.

KОНKУРС ЗА ОДЛАЗНЕ МОБИЛНОСТИ ЗАПОСЛЕНИХ НА BIP (BLENDED INTENSIVE PROGRAM) - AUTUMN TECH SCHOOL

Отворен је конкурс за одлазак двоје запослених наставника АТУСС-а на AUTUMN TECH SCHOOL у Марибору. Текст конкурса и услове можете наћи на линку.

ATUSS IN THE MEDIA
Industry Academy programs

Huawei ICT academy - ATUSS Belgrade

Mikrotik academy - ATUSS Belgrade