//bootstrap 4 courusel
Еvents
13
Децембар
2023

Потписивање Споразума о пословно техничкој сарадњи са компанијијом STRABAG

Академија техничких и уметничких струковних студија Београд и компанија STRABAG, која је европски грађевински концерн, водећи на пољима иновација, и који обухвата послове из свих области грађевинске индустрије су у среду 13.12.2023. одржали финални састанак којим су стечени сви услови за потписивање Споразума о пословно техничкој сарадњи ове две установе.

Овај Споразум је изузетно важан имајући у виду да STRABAG запошљава око 79.000 људи на 700 локација широм света, радећи на константном напретку од изградње зграда, преко изградње путева, мостова и тунела, развоја пројеката, производње грађевинског материјала или управљања објектима.

STRABAG група у Србији је активна од 2002. године и данас окупља око 1000 запослених. Компанија ради у многим различитим областима, које обухватају архитектуру, грађевинарство, МЕП, геотехнику и изградњу тунела.

На бази Споразума студенти и запослени АТУСС ће бити и могућности да остваре врло квалитетну и професионалну сарадњу и обуку са колегама из компаније STRABAG обзиром да компанија нуди свеобухватну палету грађевинских услуга – од нацрта преко пројектовања и градње, па све до „Property & Facility Services“, односно производње и уклањања објеката.

11
Новембар
2023

Обележавање Дана примирја у Првом светском рату

Државни празник, Дан примирја у Првом светском рату, обележава се 11. новембра у Србији. За симбол је узет цвет Наталијина рамонда (назван по краљици Наталији Обреновић) - такозвана “биљка феникс“, у знак сећања на страдања које је Србија поднела, а затим се поново успоставила као држава. Симболика лежи у чињеници да је ова биљка, као што је српска војска, после свих страдања и губитака које је поднела, изашла из рата као победница. Наталијина рамонда припада угроженој и реткој врсти која живи само на подручју Централног Балкана, у Србији, Македонији и северној Грчкој. Реч је о биљци која има запањујућу способност да васкрсава након што је потпуно осушена. Спада у древне, фосилне врсте, која се након леденог доба повукла у скривене делове Балкана. Симбол Дана примирја је амблем који се носи на реверу у недељи уочи Дана примирја. Амблем се састоји од две зелене траке које асоцирају на ленту славне албанске споменице и једног љубичастог цвета са пет латица. Подсећању на тај дан су у Србији од 2005. године били посвећени први часови у школама, а Дан примирја у Првом светском рату се као државни празник прославља од 2012. године.

18
Октобар
2023

Realized student mobility >>>

Student Mobility Guide

ERASMUS Charter for higher education 2021-2027

Announcements
Модели вредновања државне матуре
Моделе вредновања државне матуре по Одсецима можете погледати на следећим линковима
Студентска пракса у компанији STRABAG у области електротехнике

У потрази смо за младим талентима!

Централна техника (ZT) је носилац техничког „KNOW-HOW“ у оквиру STRABAG SE. Да бисмо ојачали техничку конкурентност концерна за будуц́ност, ми у ZT константно развијамо ово знање како бисмо осигурали висок квалитет наших услуга. Радимо у многим различитим областима, укључујући: архитектуру, грађевинарство, МЕП, геотехнику и изградњу тунела. Уколико си студент смера електротехнике и у потрази си за стицањем практичног искуства, пријави се! Унапред се радујемо да те упознамо!

Задаци

 • Пројектовање и израда пројектно техничке документације свих фаза пројектовања
 • Израда 3Д модела и пројектно-техничке документације различитих нивоа детаљности
 • Kоординација рада интерних/екстерних специјалиста других струка и рад у тиму пројектаната различитих профила
 • Анализа пројектне документације и 3Д модела за прикупљање података и рад на обезбеђивању алтернативних решења
 • Подршка и савети оперативних јединица у области електро пројектовања
 • Обука:Revit, Autocad, Microsoft 365 (Office), Dialux, Simaris

Услови

 • Студент мастер студија (смер електротехника)
 • Добро познавање говорног и писаног енглеског језика
 • Познавање немачког језика као предност
 • Висока мотивисаност и воља за стицањем знања и вештина

Вас контакт
Ивана Миљановић, Милутина Миланковића 3б, 11070 Београд, Тел. +38166 8619332, www.strabag.com

Пријаве слати преко линка: https://jobboerse.strabag.at/req58429/Studentska-praksa-smer-elektrotehnika/RS/***nosource

Детаљеније информације можете погледати ОВДЕ.

Одлука о приступном предавању

Одлуку о приступном предавању за кандидата мр Кристину Божић Томић можете погледати овде.

Решење о проглашењу листе кандидата

Решење о проглашењу кандидата за допунске изборе нових чланова Студентског парламента Академије техничко-уметничких струковних студија Београд можете погледати ОВДЕ.

Одлука о расписвању допунских избора нових чланова студентског парламента

Одлуку о расписвању допунских избора нових чланова студентског парламента можете погледати овде.

IAESTE конкурс за студенте за 2024. годину

IAESTE има отворен конкурс за плаћење праксе у иностранству пријаве су до 24.12.2023. детаљније инфомације можете погледати ОВДЕ.

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНАТА ЗА ПРАКСА НА EDUCA INTERNATIONAL У ПРАГУ (ЧЕШКА)

Позив за пријаву студената за праксу на Educa International у прагу можете погледати ОВДЕ.

 • ТРАЈАЊЕ ПОЗИВА: 11. децембар – 31. децембар 2023
 • ПРИЈАВЕ ПРЕДАТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ КООРДИНАТОРУ ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ АТУСС-а НА СЛЕДЕЋУ АДРЕСУ: mobilnost@atuss.edu.rs, са назнаком у наслову мејла да је у питању пријава за Educa International.
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА КА131 МОБИЛНОСТИ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд (АТУСС) расписује јединствени позив за пријаву кандидата за Еразмус+ одлазне мобилности према Еразмус+ програмским земљама. У категорију Еразмус+ програмских земаља спадају све земље Европске Уније, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Северна Македонија, Турска и Србија.

 • ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА: 11.септембра – до попуне места
 • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: до попуне места
 • ПРИЈАВЕ ПРЕДАТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ КООРДИНАТОРУ ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ АТУСС-а НА СЛЕДЕЋУ АДРЕСУ: mobilnost@atuss.edu.rs, са назнаком у наслову мејла да је у питању пријава за КА1 мобилност.

На располагању је још 5 места по пројекту КА131 из 2022. године ради одласка на праксу. Јавни позив је намењен студентима свих одсека.

Детаљне инфомације о процесу пријављивања можете погледати ОВДЕ >>>.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У ПРВОМ УПИСНОМ РОКУ ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ - ТРЕЋИ УПИСНИ РОК

Објављена је коначна ранг листа кндидата формирана на основу бодовања кандидата на основу резултата постигнутих на претходном нивоу студија за упис у прву годину мастер струковних студија за школску 2023/2024. годину у другом уписном року, листу можете погледати ОВДЕ>>>.

Конкурс за избор демонстратора за школску 2023/2024. годину - Одсек ВИШЕР

Расписан је конкурс за избор и радно ангажовање демонстратора за школску 2023/2024. годину.

Текст конкурса можете преузети ОВДЕ>>>.

Рок за конкурисање је до попуне места.

Честитка министарке просвете бруцошима и студентима

Текст честитке проф. др Славице Ђукић Дејановић, министра просвете, бруцошима и студентима поводом почетка нове академске 2023/2024. године можете погледати ОВДЕ.

ДОБРО ДОШЛИ, БРУЦОШИ

Драги бруцоши,
Верујемо да је ово узбудљив дан за вас - први дан вашег студентског живота. Студирање је нова прилика да испољите потенцијале и да унапређујете своја знања, таленте и вештине. Важно је да континуирано пратите предавања и вежбе, али и да активно учествујете у семинарима и радионицама, да користите сваку прилику да стичете и практична знања.
Сигурни смо да ће вам студентски дани започети у доброј атмосфери и уз нова пријатељства.
Желимо вам успешну академску годину!

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ МАСТЕР СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У ПРВОМ УПИСНОМ РОКУ ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ - ДРУГИ УПИСНО РОК

Објављена је коначна ранг листа кндидата формирана на основу бодовања кандидата на основу резултата постигнутих на претходном нивоу студија за упис у прву годину мастер струковних студија за школску 2023/2024. годину у другом уписном року, листу можете погледати ОВДЕ>>>.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС У ПРВУ ГОДИНУ ОСНОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ - ТРЕЋИ УПИСНИ РОК

Објављена је коначна ранг листа кндидата формирана на основу успеха у средној школи и бодова остварених на пријемном испиту за упис у прву годину основних струковних студија за школску 2023/2024. годину у трећем уписном року, листу можете погледати ОВДЕ>>>.

Резултати пријаве на конкурс за учешће на јесеној школи Tech у Марибору (Запослени)

Резултате пријаве на конкурс за учешће на јесеној школи Tech у Марибору (Запослени) можете погледати ОВДЕ.

Резултати пријаве на конкурс за мобилност једног запосленог по пројекту КА131 2021

Резултати пријаве на конкурс за мобилност једног запосленог по пројекту КА131 2021 можете погледати ОВДЕ.

ATUSS IN THE MEDIA
Industry Academy programs

Huawei ICT academy - ATUSS Belgrade

Mikrotik academy - ATUSS Belgrade