Events
4
April
2023

Dan studenata

Govor studentkinje na svečanosti povodom obeležavanja Dana studenata.

26
Decembar
2022

Studenti završne godine osnovnih strukovnih studija studijskog programa Geodezija-Geomatika Odseka Visoke građevinsko-geodetske škole realizovali su nastavnu posetu na Odseku Visoka škola elektrotehnike i računarstva. Cilj nastavne posete je bio upoznavanje studenata sa tehnologijom virtualne realnosti - Virtual Reality (VR) i sagledavanje mogućnosti njene primene u prikazu prostora. Nastavna poseta je realizovana u "virtualnoj učionici" gde je asistent Nikola Stančić upoznao studente sa mogućnostima VR tehnologije, čime su znanja i iskustva studenata u ovoj oblasti značajno unapređena. Osim proširivanja znanja studenata, ovakve posete su dobra prilika za razmenu znanja i iskustava nastavnika iz različitih naučnih oblasti, što će u velikoj meri doprineti podizanju kvaliteta nastavnog procesa. Nastavna poseta je odličan primer saradnje institucija unutar Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija.

7
Jul
2022

Predstavnici Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) posetili su sedište Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS). Tom prilikom, predsednica ATUSS-a, dr Vera Petrović, prof.s.s je poželela dobrodošlicu gospodinu Draganu Pejoviću, direktoru RATELA. Potpisan je Ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji ove dve institucije. Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji, Studenti sa osnovnih i master studija Odseka Visoka škola elektrotehnike i računarstva, Odseka Visoka škola za informacione i komunikacione tehnologije i Odseka Visoka železnička škola, koji se nalaze u sastavu ATUSS-a, moći će da deo svoje nastave kao i časove stručne prakse obave u RATEL-u, a sve sa ciljem sticanja praktičnih i iskustvenih znanja i veština u skladu sa profilom studija koje pohađaju.

13
Maj
2022

IQOS We Together

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se u petak, 13.5.2022. u 21 čas, održati finale konkursa za mlade dizajnere „IQOS We Together” u okviru Belgrade Fashion Week-a, u Bioskopu Balkan. Na reviji finalista konkursa učestvovaće i naši studenti i bivši studenti studijskog programa Dizajn tekstila i odeće, Odseka Visoka tekstilna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd. U žiriju će se naći i naša asistentkinja i modna kreatorka Sonja Jocić, pored istaknutih imena u svetu mode kao što su Nenad Radujević, Ašok Murti, Tijana Pavlov i Ana Ostojić.

10
Maj
2022

Belgrade Fashion Week

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se u utorak, 10.5.2022. u 19.30 časova, u okviru Belgrade Fashion Week-a, u Bioskopu Balkan održati tematska grupna revija priznatih i poznatih modnih dizajnera pod nazivom „Koji je tvoj pogled na svet?”. Na reviji će svoje modele prikazati Sonja Jocić – modna kreatorka i asistent na Odseku Visoka tekstilna škola za dizajn, tehnologiju i menadžment Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd, kao i Dragana Ognjenović, Lili Tailor, Svetlana Jaćović i SestreS. Revija „Koji je tvoj pogled na svet?” je društveno odgovorni projekat posvećen prevenciji u Oftalmologiji, a dizajneri će predstaviti po dva modela na vizuelno različite načine – monohromatski i u različitim bojama, i na taj način simbolično istaći značaj ove teme.

May
28,
2021

Signing the Agreement on Dual Education

Agreement on dual education was signed between the Academy of Technical and Art Applied Studies Belgrade (ATUSS) and the Post Office of Serbia.

Realized student mobility >>>

Student Mobility Guide

ERASMUS Charter for higher education 2021-2027

Announcements
Modeli vrednovanja državne mature
Modele vrednovanja državne mature po Odsecima možete pogledati na sledećim linkovima
REZULTATI KONKURSA ZA ODLAZAK NA LETNjU ŠKOLU MARKETINGA (SUMMER MARKETING SCHOOL) U MARIBORU

Rezultati konkursa za odlazak na Letnju školu marketinga u Mariboru, se mogu naći na linku OVDE.

Invitation for ATUSS teaching staff to participate as teachers on Summer Marketing School in Maribor

Invitation for ATUSS teaching staff to participate as teachers on Summer Marketing School in Maribor. Details can be found on the link here.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA131 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

  • TRAJANjE JAVNOG POZIVA: 09.maj – 10. jun 2023. godine
  • ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA: 10. jun 2023. godine do 23:59 časova
  • PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM NA SLEDEĆU ADRESU: mobilnost@atuss.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za KA1 mobilnost

Detaljne infomacije o procesu prijavljivanja možete pogledati OVDE >>>.

POSETA KOLEGA SA UNIVERZITEA POLITEHNIKA IZ BUKUREŠTA I UNIVERZITETA TOTOR KABLESHKOV IZ SOFIJE

Tokom ove nedelje, u poseti ATUSS-u, u okviru realizacije ERASMUS+ projekata mobilnosti, su gosti sa Univerziteta Politehnika iz Bukurešta i Univerziteta za transport Todor Kableshkov iz Sofije. Sa oba univerziteta je ATUSS, tokom prošle godine, potpisao ugovore o inter-institucionalnoj saradnji. Tokom sastanka sa rukovodstvom ATUSS-a, dobrodošlicu im je poželela predsednica ATUSS-a, dr Vera Petrović. Kolegama iz Rumunije i Bugarske su predstavljeni svi odseci i studijski programi ATUSS-a, kao i planovi budućeg razvoja.

Prvog dana posete, gosti su obišli laboratorije Odseka Višer, nakon čega se diskutovalo o mogućnostima proširivanja saradnje. Takođe, prodekan Fakulteta za automatiku i računarstvo iz Bukurešta, profesor Ioan Sacala, je prezentovao Univerzitet Politehnika iz Bukurešta i predložio moguće oblike saradnje ATUSS-a i svog fakulteta.

Narednog dana posete, na Odseku Visoka železnička škola dekan fakulteta za Transportni menadžment iz Sofije, profesorka Julia Varadinova, je studentima i zaposlenima održala dva predavanja iz oblasti upravljanja železničkim transportom, a njeni saradnici su prezentovali oblasti rada Fakulteta za transportni menadžment. Kako je u delegaciji bila i studentkinja, usledio je razgovor sa studentima Odseka VŽS o načinima realizacije nastave na obe institucije.

Partneri su se dogovorili da u narednom periodu intenziviraju razmenu nastavnika i studenata, ali i da se pokrene realizacija novih projekata i zajedničkih istraživanja.

Galeriju slika možete pogledati OVDE.

Odobrene mobilnosti za ERASMUS KA 131

Na interni javni poziv za zaposlene i studente ATUSS-a za ERASMUS KA131 odlazne mobilnosti, koji je trajao od 06. februara do 31. marta 2023. godine, prijavilo se 10 studenata i dvoje zaposlenih. Listu prijavljenih kandidata možete pogledati OVDE>>>

ATUSS IN THE MEDIA
Industry Academy programs

Huawei ICT academy - ATUSS Belgrade

Mikrotik academy - ATUSS Belgrade