//bootstrap 4 courusel
Events
13
Decembar
2023

Potpisivanje Sporazuma o poslovno tehničkoj saradnji sa kompanijijom STRABAG

Akademija tehničkih i umetničkih strukovnih studija Beograd i kompanija STRABAG, koja je evropski građevinski koncern, vodeći na poljima inovacija, i koji obuhvata poslove iz svih oblasti građevinske industrije su u sredu 13.12.2023. održali finalni sastanak kojim su stečeni svi uslovi za potpisivanje Sporazuma o poslovno tehničkoj saradnji ove dve ustanove.

Ovaj Sporazum je izuzetno važan imajući u vidu da STRABAG zapošljava oko 79.000 ljudi na 700 lokacija širom sveta, radeći na konstantnom napretku od izgradnje zgrada, preko izgradnje puteva, mostova i tunela, razvoja projekata, proizvodnje građevinskog materijala ili upravljanja objektima.

STRABAG grupa u Srbiji je aktivna od 2002. godine i danas okuplja oko 1000 zaposlenih. Kompanija radi u mnogim različitim oblastima, koje obuhvataju arhitekturu, građevinarstvo, MEP, geotehniku i izgradnju tunela.

Na bazi Sporazuma studenti i zaposleni ATUSS će biti i mogućnosti da ostvare vrlo kvalitetnu i profesionalnu saradnju i obuku sa kolegama iz kompanije STRABAG obzirom da kompanija nudi sveobuhvatnu paletu građevinskih usluga – od nacrta preko projektovanja i gradnje, pa sve do „Property & Facility Services“, odnosno proizvodnje i uklanjanja objekata.

11
Novembar
2023

Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, obeležava se 11. novembra u Srbiji. Za simbol je uzet cvet Natalijina ramonda (nazvan po kraljici Nataliji Obrenović) - takozvana “biljka feniks“, u znak sećanja na stradanja koje je Srbija podnela, a zatim se ponovo uspostavila kao država. Simbolika leži u činjenici da je ova biljka, kao što je srpska vojska, posle svih stradanja i gubitaka koje je podnela, izašla iz rata kao pobednica. Natalijina ramonda pripada ugroženoj i retkoj vrsti koja živi samo na području Centralnog Balkana, u Srbiji, Makedoniji i severnoj Grčkoj. Reč je o biljci koja ima zapanjujuću sposobnost da vaskrsava nakon što je potpuno osušena. Spada u drevne, fosilne vrste, koja se nakon ledenog doba povukla u skrivene delove Balkana. Simbol Dana primirja je amblem koji se nosi na reveru u nedelji uoči Dana primirja. Amblem se sastoji od dve zelene trake koje asociraju na lentu slavne albanske spomenice i jednog ljubičastog cveta sa pet latica. Podsećanju na taj dan su u Srbiji od 2005. godine bili posvećeni prvi časovi u školama, a Dan primirja u Prvom svetskom ratu se kao državni praznik proslavlja od 2012. godine.

18
Oktobar
2023

Realized student mobility >>>

Student Mobility Guide

ERASMUS Charter for higher education 2021-2027

Announcements
Modeli vrednovanja državne mature
Modele vrednovanja državne mature po Odsecima možete pogledati na sledećim linkovima
Studentska praksa u kompaniji STRABAG u oblasti elektrotehnike

U potrazi smo za mladim talentima!

Centralna tehnika (ZT) je nosilac tehničkog „KNOW-HOW“ u okviru STRABAG SE. Da bismo ojačali tehničku konkurentnost koncerna za budućnost, mi u ZT konstantno razvijamo ovo znanje kako bismo osigurali visok kvalitet naših usluga. Radimo u mnogim različitim oblastima, uključujući: arhitekturu, građevinarstvo, MEP, geotehniku i izgradnju tunela. Ukoliko si student smera elektrotehnike i u potrazi si za sticanjem praktičnog iskustva, prijavi se! Unapred se radujemo da te upoznamo!

Zadaci

 • Projektovanje i izrada projektno tehničke dokumentacije svih faza projektovanja
 • Izrada 3D modela i projektno-tehničke dokumentacije različitih nivoa detaljnosti
 • Koordinacija rada internih/eksternih specijalista drugih struka i rad u timu projektanata različitih profila
 • Analiza projektne dokumentacije i 3D modela za prikupljanje podataka i rad na obezbeđivanju alternativnih rešenja
 • Podrška i saveti operativnih jedinica u oblasti elektro projektovanja
 • Obuka:Revit, Autocad, Microsoft 365 (Office), Dialux, Simaris

Uslovi

 • Student master studija (smer elektrotehnika)
 • Dobro poznavanje govornog i pisanog engleskog jezika
 • Poznavanje nemačkog jezika kao prednost
 • Visoka motivisanost i volja za sticanjem znanja i veština

Vas kontakt
Ivana Miljanović, Milutina Milankovića 3b, 11070 Beograd, Tel. +38166 8619332, www.strabag.com

Prijave slati preko linka: https://jobboerse.strabag.at/req58429/Studentska-praksa-smer-elektrotehnika/RS/***nosource

Detaljenije informacije možete pogledati OVDE.

Odluka o pristupnom predavanju

Odluku o pristupnom predavanju za kandidata mr Kristinu Božić Tomić možete pogledati ovde.

Rešenje o proglašenju liste kandidata

Rešenje o proglašenju kandidata za dopunske izbore novih članova Studentskog parlamenta Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd možete pogledati OVDE.

Odluka o raspisvanju dopunskih izbora novih članova studentskog parlamenta

Odluku o raspisvanju dopunskih izbora novih članova studentskog parlamenta možete pogledati ovde.

IAESTE konkurs za studente za 2024. godinu

IAESTE ima otvoren konkurs za plaćenje prakse u inostranstvu prijave su do 24.12.2023. detaljnije infomacije možete pogledati OVDE.

POZIV ZA PRIJAVU STUDENATA ZA PRAKSA NA EDUCA INTERNATIONAL U PRAGU (ČEŠKA)

Poziv za prijavu studenata za praksu na Educa International u pragu možete pogledati OVDE.

 • TRAJANjE POZIVA: 11. decembar – 31. decembar 2023
 • PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM KOORDINATORU ZA MEĐUNARODNU SARADNjU ATUSS-a NA SLEDEĆU ADRESU: mobilnost@atuss.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za Educa International.
JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA131 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

 • TRAJANjE JAVNOG POZIVA: 11.septembra – do popune mesta
 • ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA: do popune mesta
 • PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM KOORDINATORU ZA MEĐUNARODNU SARADNjU ATUSS-a NA SLEDEĆU ADRESU: mobilnost@atuss.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za KA1 mobilnost.

Na raspolaganju je još 5 mesta po projektu KA131 iz 2022. godine radi odlaska na praksu. Javni poziv je namenjen studentima svih odseka.

Detaljne infomacije o procesu prijavljivanja možete pogledati OVDE >>>.

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA ZA UPIS U PRVU GODINU MASTER STRUKOVNIH STUDIJA U PRVOM UPISNOM ROKU ZA ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU - TREĆI UPISNI ROK

Objavljena je konačna rang lista kndidata formirana na osnovu bodovanja kandidata na osnovu rezultata postignutih na prethodnom nivou studija za upis u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2023/2024. godinu u drugom upisnom roku, listu možete pogledati OVDE>>>.

Konkurs za izbor demonstratora za školsku 2023/2024. godinu - Odsek VIŠER

Raspisan je konkurs za izbor i radno angažovanje demonstratora za školsku 2023/2024. godinu.

Tekst konkursa možete preuzeti OVDE>>>.

Rok za konkurisanje je do popune mesta.

Čestitka ministarke prosvete brucošima i studentima

Tekst čestitke prof. dr Slavice Đukić Dejanović, ministra prosvete, brucošima i studentima povodom početka nove akademske 2023/2024. godine možete pogledati OVDE.

DOBRO DOŠLI, BRUCOŠI

Dragi brucoši,
Verujemo da je ovo uzbudljiv dan za vas - prvi dan vašeg studentskog života. Studiranje je nova prilika da ispoljite potencijale i da unapređujete svoja znanja, talente i veštine. Važno je da kontinuirano pratite predavanja i vežbe, ali i da aktivno učestvujete u seminarima i radionicama, da koristite svaku priliku da stičete i praktična znanja.
Sigurni smo da će vam studentski dani započeti u dobroj atmosferi i uz nova prijateljstva.
Želimo vam uspešnu akademsku godinu!

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA ZA UPIS U PRVU GODINU MASTER STRUKOVNIH STUDIJA U PRVOM UPISNOM ROKU ZA ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU - DRUGI UPISNO ROK

Objavljena je konačna rang lista kndidata formirana na osnovu bodovanja kandidata na osnovu rezultata postignutih na prethodnom nivou studija za upis u prvu godinu master strukovnih studija za školsku 2023/2024. godinu u drugom upisnom roku, listu možete pogledati OVDE>>>.

KONAČNA RANG LISTA KANDIDATA ZA UPIS U PRVU GODINU OSNOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA ZA ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU - TREĆI UPISNI ROK

Objavljena je konačna rang lista kndidata formirana na osnovu uspeha u srednoj školi i bodova ostvarenih na prijemnom ispitu za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija za školsku 2023/2024. godinu u trećem upisnom roku, listu možete pogledati OVDE>>>.

Rezultati prijave na konkurs za učešće na jesenoj školi Tech u Mariboru (Zaposleni)

Rezultate prijave na konkurs za učešće na jesenoj školi Tech u Mariboru (Zaposleni) možete pogledati OVDE.

Rezultati prijave na konkurs za mobilnost jednog zaposlenog po projektu KA131 2021

Rezultati prijave na konkurs za mobilnost jednog zaposlenog po projektu KA131 2021 možete pogledati OVDE.

ATUSS IN THE MEDIA
Industry Academy programs

Huawei ICT academy - ATUSS Belgrade

Mikrotik academy - ATUSS Belgrade