Искуства са мобилности

Искуства са мобилности
Транзициоја ка дигиталном и зеленом у фокусу

Током маја месеца 2024. Године, од 13. до 17. маја, три професорке ATUSS-a, др Ана Савић, др Марина Коцарева Ранисављев и др Љиљана Пецић су учествовале на Ерасмус+ Блендед Интенсиве програму – Интернационална недеља запослених: Twin транзиција у фокусу - научи, повежи се, осмисли и примени, на међународним пројектима. Током виртуелног дела мобилности, учесници су имали прилике да представе себе своје институције. У склопу реализације физичког дела мобилности, др Љиљана Пецић је представила пројекте које је ATUSS реализовао и на којима је тренутно ангажован, а одржала је и радионицу на тему припреме ЦБХЕ предлога пројеката. Током пет дана интензивних тренинга и радионица, учесници су имали прлике да од експерата из различитих организација које успешно реализују развојне пројекте у Словенији, чују веома корисне приче из праксе и да на радионицама развију идеје за нове заједничке пројекте.

Више о атмосфери која је владала на Недељи запослених можете погледати на линку.

Јесења техничка школа Јаве

У периоду од 09.10.2023. до 13.10.2023. године, шест студената АТУСС-а (два са одсека ВИШЕР и четири са одсека ИЦТ) и два професора (др зоран Ловрековић и др Долорис Бешић-Вукашиновић, обоје са одсека ВИШЕР) су учестовали на Јесењој школи Јава Сцрип-а у Марибору. Студенти су имали прилику да заједно са осталим колегама студентима из Словеније, Естоније, Шпаније, Србије и Хрватске раде заједно, у мултинационалним тимовима, на решавању конкретног проблема из праксе. Предавачи и ментори на овом пројкету су били стручњаци из праксе али и професори. Један од предавача је био и наша професор, др Зоран Ловрековић. Ово је био један од пројеката Интентивних програма учења (БИП), а наши представници су учествовали на бази позива партнерске институције АЦАДЕМИА из Марибора. Одлазак је финансиран преко ЕРАСМУС + пројекта мобилности KА131 из 2022. године. Део атмосфере можете видети на линку.

Летња маркетинг школа

БУ периоду од 26.06.2023. до 30.06.2023. шест студената АТУСС-а (четири са одсека ВИШЕР и два са одсека ИЦТ) и два професора (др Љиљана Пецић са одсека ВИШЕР и др Гордана Јелић са одсека ИЦТ) су учествовала на Летњој школи маркетинга. Студенти су имали прилику да заједно са осталим колегама студентима из Словеније, Шпаније, Србије и Турске раде заједно, у мултинационалним тимовима, на решавању конкретног проблема из праксе. Предавачи и ментори на овом пројкету су били стручњаци из праксе али и професори. Један од предавача је била и наша професорка др Љиљана Пецић. Ово је био један од пројеката Интентивних програма учења (БИП), а наши представници су учествовали на бази позива партнерске институције АЦАДЕМИА из Марибора. Одлазак је финансиран преко ЕРАСМУС + пројекта мобилности KА131 из 2021. године. Део атмосфере можете видети на линку.