Потписивање Меморандума о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији

Имамо част да најавимо да су Технички факултет у Новом Саду и Академија техничких и уметничких струковних студија Београд званично постали део Меморандума о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији. Ова два угледна образовна института су доказала своју посвећеност унапређењу знања и стручности у железничкој индустрији, а њихово укључивање у ову ексклузивну заједницу свакако ће допринети заједничком напретку сектора железнице.
Технички факултет у Новом Саду већ дуго је препознат као водећа образовна институција у области инжењерства и технологије. Са богатом историјом која датира од оснивања 1960. године, Факултет се континуирано развијао како би задовољио промењиве потребе индустрије. Његови реномирани чланови факултета и савремена инфраструктура пружају идеално окружење за истраживање и развој у области железничког инжењерства.
Придруживањем Меморандуму о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији, Технички факултет у Новом Саду потврђује своју посвећеност подстицању сарадње између академске заједнице и индустрије. Експертиза институције у областима као што су железнички системи, дизајн инфраструктуре и планирање транспорта ће значајно допринети напретку у технологији, безбедности и одрживости железничког сектора.
Академија техничких и уметничких струковних студија Београд је још једна истакнута институција која је постала неизоставан део Меморандума о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији. Препозната по изврсности у професионалном образовању, академија нуди широк спектар програма који комбинују техничко знање са уметничком креативношћу. Овај јединствени приступ омогућава студентима да истражују иновативна решења за различите изазове у железничкој индустрији.
Укључивање Академије техничких и уметничких примењених наука Београд у Меморандум о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији додатно јача интердисциплинарни приступ заједнице. Експертиза академије у областима као што су дизајнирање кроз размишљање, инжењерство усмерено на корисника и естетика, сигурно ће допринети унапређењу корисничког искуства, креирању визуелно привлачне железничке инфраструктуре и подстицању одрживих пракси у железничком дизајну.
Са додатком Техничког факултета у Новом Саду и Академије техничких и уметничких примењених наука Београд, Меморандум о сарадњи за изврсност у железничкој индустрији проширује своју базу знања и јача своју сарадничку мрежу. Заједница сада укључује разноврстан спектар академских институција, лидера индустрије и стручњака из целог света, који сви заједно раде на подстицању иновација, истраживања и изврсности у железничком сектору.
Генерални секретаријат Транспортне заједнице са одушевљењем приветства ове две угледне институције и с нестрпљењем очекује изванредна достигнућа и напредак који ће произаћи из њиховог учешћа у овој напредној заједници. Заједно ћемо наставити обликовати будућност железничког транспорта и инспирисати следећу генерацију професионалаца у овој области.